Jafar SA este localizata in sud-estul Poloniei si este unul dintre leaderii in productia de armaturi industriale din fonta pentru apa potabila, canalizare si gaz. Acestea sunt livrate in principal pe piata din Polonia, cu toate ca in momentul de fata compania de devenit unul dintre cei mai importanti furnizori pe pietele din strainatate. Produsele fabricate de JAFAR sunt destinate utilizarii in retelele edilitare, in domeniul constructiilor sau in industrie. JAFAR ofera clientilor sai produse caracterizate atat prin standarde ridicate, precum si prin functionarea la cei mai inalti parametri. Jafar detine propria turnatorie de fonta – una dintre cele mai moderne din Europa – precum si centre de prelucrare si vopsire moderne.

 
Cine suntem
In anul 1953 a fost infiintata intreprinderea Terenowe Zaklady Metalowe, avand ca punct de pornire o sectie de prelucrari metalice care exista inca de la sfarsitul secolului al 19-lea. Aceasta reprezinta fundatia pe care s-a construit Fabryka Armatur JAFAR SA de astazi, si care in decursul anilor si-a schimbat atat structura organizationala, cat si tehnologiile de productie. Compania a evoluat mult de la sectia de prelucrare metalica din perioada interbelica, trecand printr-o perioada in care a fost companie de stat, si ajungand la intreprinderea moderna de astazi, in care actiunile apartin angajatilor – proces imbunatatit de curajul, cunostintele, pasiunile comune si ambitia patronatului si angajatilor.
De la infiintare, sediul companiei a fost stabilit in sud-estul Poloniai, langa orasul Jaslo. In momentul de fata productia se realizeaza in 2 fabrici in Skolyszyn si Przysieki. Jafar este una dintre putinele companii din domeniu care proiecteaza si executa gama de produse in propriile unitati de productie: turnatorie si fabrica de prelucrari situate in Polonia. Turnatoria de fonta JAFAR este una dintre cele mai moderne turnatorii de marime medie din Europa.

VANZARI

Pozitia de lider intre producatorii din Polonia a fost obtinuta in principal datorita calitatii ridicate a produselor noastre, dar si introducerii permanente de produse noi in portofoliu, si dezvoltarii proceselor de productie. Calitatea produselor Jafar precum si expertiza in domeniu sunt unanim recunoscute de clientii interni si internationali. In prezent aproximativ 50% din productie este exportata in peste 30 de tari de pe intreg mapamondul. Cele mai importante piete pentru export sunt: Rusia, Germania, Franta, Italia, Egipt si Romania. Conform feedback-ului primit de la clientii nostri, o parte dintre aceste produse sunt exportate in tari din Golful Persic si Asia Centrala. Din punct de vedere al exporturilor, acestea se realizeaza printr-o retea proprie de distributie, precum si prin reprezentantele proprii din Romania, Slovacia, Ucraina, Germania si Ungaria. Unul dintre targeturile companiei privind dezvoltarea il reprezinta extinderea teritoriala in Europa si in Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

 
INVESTITII

In decursul ultimului deceniu, Jafar si-a indreptat atentia spre modernizarea continua a procesului de productie, investind in mod constant in echipamente de ultima generatie in domeniul turnatoriei, prelucrarilor metalice, taierii cu jet de apa de inalta presiune si sudurii. Linia de vopsire de ultima generatie permite aplicarea perfecta a straturilor de protectie anticoroziva, lucru confirmat de organizatii de certificare acreditate. Totusi, cele mai semnificative investitii din ultimii ani au fost directionate catre turnatoria moderna de fonta, care este complet automatizata, indeplineste in totalitate cerintele privind protectia mediului si contribuie la imbunatatirea costurilor de productie si a calitatii ridicate a produselor turnate.

 
CALITATEA PRODUSELOR

Calitatea ridicata a produselor se datoreaza si unui proces riguros de verificare in toate fazele procesului de productie: de la proiectare si implementare (departament de proiectare si dezvoltare de produse noi, departament realizare modele), continuand cu celelalte etape ale procesului de productie (turnatoria de fonta, departamentul de prelucrari metalice, si linia de vopsire), cu inspectia calitatii (laboratorul de testare) si finalizandu-se cu activitatea de livrare a produselor catre clienti si activitatea de service.
Fabryka Armatur Jafar SA a obtinut urmatoarele certificate:
ISO 9001:2015, ISO 14001:2015, ISO 18001:2004, certificate CE, certificate CNBOP – emise de Corpul Pompierilor din Polonia, avize sanitare emise de catre PZH, GSK, NF, ACS, GOST, WRAS, precum si o serie de certificate emise in diverse tari din Europa, conform normelor legislative din respectivele tari.

 
PROTECTIA MEDIULUI SI SIGURANTA ANGAJATILOR

Jafar acorda o importanta deosebita protectiei mediului si sigurantei angajatilor. Nivelul de siguranta al angajatilor este garantat si imbunatatit in mod constant prin intermediul unui proces complex, incepand de la identificarea riscurilor specifice, implementarea masurilor de preventie a accidentelor, scolarizare, educatie, si utilizarea tuturor mijloacelor si echipamentelor menite sa creasca gradul de siguranta in procesul de productie. In alegerea tehnologiilor se analizeaza si impactul pe care acestea le au asupra mediului inconjurator, punandu-se un accent deosebit pe reducerea sau eliminarea poluarii in procesul de productie, precum si pe minimizarea consumurilor de gaze si energie electrica. In momentul de fata, in cadrul companiei functioneaza urmatoarele sisteme:
MANAGEMENTUL DESEURILOR REZULTATE DIN PROCESUL DE PRODUCTIE
Colectare selectiva si management corespunzator (reciclare, procesare, tratare)
REDUCEREA EMISIILOR DE GAZ SI PRAF IN ATMOSFERA
Instalatiile de purificare a aerului sunt echipate cu sisteme moderne de filtrare menite sa asigure reducerea efectiva a emisiilor poluante.
REDUCEREA CONSUMULUI DE ELECTRICITATE
Compania incearca sa isi reduca in mod constant consumul de energie electrica. Datorita tehnologiilor de ultima generatie, consumul de energie electrica se situeaza la nivelul minim necesar desfasurarii procesului de productie, rezultand o scadere de minim 10% a consumului fata de tehnologiile precedente, fara a afecta in nici un fel calitatea produselor finale.
REDUCEREA ZGOMOTULUI
Datorita tehnologiilor de ultima generatie utilizate si in domeniul ventilatiei si purificarii aerului, precum si a sistemelor de izolare fonica, am reusit sa minimizam poluarea fonica in interior si exterior, asigurand un confort fonic in jurul sectiilor de productie.

 
JAFAR IN REGIUNE


Fabryka Armatur JAFAR SA este una dintre cele mai mai intreprinderi din regiune. Relatiile apropiate cu subcontractorii, angajatii si localnicii, precum si responsabilitatea sociala si preocuparile pentru imbunatatirea conditiilor de viata au condus la finantarea diverselor actiuni sociale locale, cluburi sportive, orfelinate, initiative culturale (de ex. Finantarea a 2 albume muzicale lansate de formatii din zona). Un alt exemplu care merita mentionat il reprezinta implicarea Jafar in activitatea pro-sociala a Jasielskie Stowarzyszenie Przedsiębiorców a carui scop este de a stimula si asista activitatile economice si antreprenorii locali.
Jafar este o companie atasata de valorile regionale si cu responsabilitate sociala.
.